Skip to main content
 • gedragsproblemen honden

  Gedragstherapie voor honden Assen

  Vertoont jouw trouwe viervoeter ongewenst gedrag? Zoek niet verder - wij zijn er om te helpen! Ons team van ervaren hondenpsychologen staat klaar om zowel jou als je hond te ondersteunen bij het overwinnen van gedragsproblemen en het opbouwen van een sterke, positieve band.

Gedragstherapie voor honden Assen.

Op zoek naar een Gedragstherapeut voor Honden in Assen?

Gedragstherapie voor honden Assen

Waarom Onze Gedragstherapie:

 1. Individuele Aanpak: We geloven in maatwerk. Onze gedragstherapie wordt specifiek afgestemd op de behoeften en persoonlijkheid van jouw hond. Geen enkele aanpak is universeel, en we zorgen ervoor dat we de beste strategie vinden voor jouw specifieke situatie.

 2. Ervaring en Expertise: Ons team bestaat uit gepassioneerde hondenliefhebbers met jarenlange ervaring in gedragstherapie. We hebben gewerkt met verschillende rassen en gedragsuitdagingen, van verlatingsangst tot agressie en meer.

 3. Positieve Versterking: We geloven in het belonen van goed gedrag en het opbouwen van vertrouwen tussen jou en je hond. Onze methoden zijn gebaseerd op positieve versterking en het begrijpen van de motivaties achter het gedrag van je hond.

 4. Langdurige Resultaten: Ons doel is niet alleen om symptomen te behandelen, maar om de kern van het gedragsprobleem aan te pakken en blijvende verandering te bevorderen. We voorzien je van tools en trainingstechnieken die je kunnen helpen om langdurige resultaten te bereiken.

 5. Ondersteuning voor Eigenaren: Gedragstherapie gaat niet alleen over honden - het gaat ook om eigenaren. We begeleiden jou door het proces, geven inzicht in hondengedrag en bieden praktische tips om een sterke band met je hond op te bouwen.

Onze Diensten:

 • Gedragsbeoordeling en -analyse
 • Individuele gedragstherapiesessies
 • Sociale vaardigheidstraining
 • Verlatingsangstbeheer
 • Agressiebeheersing
 • Gehoorzaamheidstraining

Bij onze gedragstherapie voor honden in Assen gaan we verder dan alleen training - we creëren een positieve omgeving waarin jouw hond kan groeien en gedijen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een eerste consult en laten we samen werken aan een gelukkig en gezond leven voor jou en je harige vriend.

Samen bouwen we aan een sterke band en een gelukkige, evenwichtige hond.

Gedragstherapie Gelderland wordt ingezet bij honden met een gedragsprobleem zoals;

Agressieve hond

Mijn hond vertoont agressief gedrag naar andere honden of mensen.

Druk gedrag

Mijn hond vertoont druk en rusteloos gedrag. 

Adoptie hond

Een hond uit het buitenland of een herplaats hond.

Obsessief gedrag

Mijn hond vertoond raar gedrag eerst was het grappig maar nu.

Najagen fietsers etc,

Mijn hond rent achter fietsers, joggers etc. aan.

Mijn hond plast in huis

Mijn hond doet zijn behoefte in huis. Hoe leer ik mijn hond dat af.

Bezitsagressie

Mijn hond verdedigd zijn voerbak, botjes en speelgoed etc.

Angst voor geluiden

Mijn hond is bang voor vuurwerk en andere geluiden.

Oneetbare dingen eten

Denk aan ontlasting, plastic of andere dingen die hij onderweg vindt.

Niet alleen kunnen zijn

Mijn hond kan niet tegen alleen zijn. Wat nu?

Andere problemen

Ik loop tegen andere problemen aan met mijn hond.

Gun jou en je hond een oplossing! Zoek hulp voor het erger wordt.

De trieste keerzijde is dat meer en meer hondjes worden gedumpt en de asielen zitten prop vol en kunnen de druk niet meer aan.

Werkwijze

Na het invullen van het contactformulier neem ik contact met je op. Tijdens dit contact maken we een afspraak en zend ik je een vragenlijst toe. Eventueel kan ik je vragen om indien mogelijk (LET OP! Alleen filmen als het veilig is) een filmpje te maken.

In het eerste gesprek (consult) wordt de vragenlijst gezamenlijk doorgenomen (anamnese). Hieruit geef ik de eerste adviezen die je direct kunt toepassen. Daarna zal het behandelplan worden opgesteld en naar je worden toegezonden. De adviezen betreffen een samenwerking tussen eigenaar-hond, trainen, begeleiding en ondersteuning. Na twee weken hebben we telefonisch overleg.

Afhankelijk van de situatie kan er een vervolgafspraak worden gepland waarin we met de beschreven adviezen kunnen gaan trainen.

 • Dierenasiel Beilen

  Marion heeft door het volgen van beroepsgerichte opleidingen, lezingen, workshops, door het opzetten van een goedlopende hondenschool en het werken in ons dierenasiel heel veel kennis van hondengedrag opgedaan. In de jaren dat ze bij ons heeft gewerkt heeft ze menig asielhond getraind en het verblijf aangenamer gemaakt door leuke activiteiten met ze te ondernemen. Leren en spelen. Ook heeft ze veel asielhonden begeleid bij hun nieuwe eigenaar als deze tegen problemen aanliepen. Door ze vertrouwen te geven dat je met veel geduld ook een (oudere) asielhond nog iets kunt leren heeft ze er mede voor kunnen zorgen dat mensen de tijd namen om hun nieuwe hond te laten wennen aan de nieuwe situatie waardoor beide veel plezier de toekomst tegemoet gaan.

 • Jitty Vos

  Marion heeft heel veel kennis van honden en dat hebben wij zelf mogen ervaren! Wij kwamen bij haar terecht omdat onze beagle bepaald gedrag vertoonde wat niet wenselijk was. We zien dan ook enorm veel verbetering! Ze denkt goed met je mee, ze is zeer toegankelijk (via app, telefoon en mail) en je kan altijd bij haar terecht met vragen. Door Marion ingeschakeld te hebben, hebben wij geleerd om gedrag van onze hond (en dat van anderen) te lezen en te herkennen en hier op een juiste manier mee om te gaan. Wij vonden het ontzettend leerzaam! Daarnaast is Marion recht door zee, ze wind er geen doekjes om en daar heb je gewoon het meeste aan als je wat wil leren. Je weet wat je aan haar hebt!

 • Egbert Laagland

  Marion weet waar ze het over heeft en heeft een goede klik met dieren. Marion communiceert eerlijk en duidelijk. Ze legt dingen goed en geduldig uit. Marion laat je ook anders kijken met betrekking tot het gedrag van je hond. Het belangrijkste is Nena heeft er wat aan en is blij met Marion.

 • J Slot

  Het eerste gesprek per telefoon liet Marion een positieve indruk bij mij achter. 2 x is Marion bij ons thuis geweest om onze 2 Jack Russels te observeren. Hierbij heeft zij mij een deskundig advies gegeven hoe om te gaan met het gedrag die wij als onprettig en niet acceptabel ervaren.
  Haar adviezen zoveel als mogelijk is opgevolgd met een positief resultaat. Marion heeft bij ons haar deskundigheid en geduld en haar observatie vermogen laten zien en hier zijn wij bijzonder tevreden over.

 • Lisanne

  Onze pup kon met 17 weken nog niet langer dan een paar minuten alleen zijn. Marion heeft ons door middel van verschillende tips zeer goed geholpen. We zijn nu twee weken verder en kunnen haar makkelijk 45 minuten alleen laten. Marion geeft deskundig advies en denkt goed mee. Je merkt dat ze echt passie heeft voor haar beroep.