Skip to main content
Gedragstherapie voor honden

Gedragstherapie voor honden

  • Kan jouw hond slecht tegen alleen zijn?
  • Vertoont jouw hond agressief gedrag?
  • Loop jij tegen andere problemen aan met je hond?

Hebben jullie hulp nodig?

Kom direct in actie blijf niet te lang met een 'probleem' rondlopen.

Gedragstherapie voor honden

Een hond met gedragsproblemen kan veel stress veroorzaken, niet alleen bij jou maar zeker ook bij de hond. Voorkom deze stress en kom in actie! Hoe eerder je met probleemgedrag aan de slag gaat en een expert inschakelt, hoe groter de kans dat het probleem opgelost kan worden. Gedragstherapie is een gedegen aanpak en daarmee een oplossing voor de lange termijn. Hiervoor is een grondige analyse nodig, zodat ik jou en je hond kan begeleiden naar gewenst, gezond gedrag en saamhorigheid.

Gedragstherapie wordt ingezet bij honden met een gedragsprobleem zoals:

Agressieve hond

Mijn hond vertoont agressief gedrag naar andere honden of mensen.

Druk gedrag

Mijn hond vertoont hyper en rusteloos gedrag. 

Adoptie hond

Een hond uit het buitenland of een herplaatser.

Obsessief gedrag

Mijn hond vertoont raar gedrag eerst was het grappig maar nu....

Najagen fietsers etc.

Mijn hond rent achter fietsers, joggers etc. aan.

Mijn hond plast in huis

Mijn hond doet zijn behoefte in huis. Hoe leer ik mijn hond dat af.

Bezitsagressie

Mijn hond verdedigt zijn voerbak, botjes en speelgoed.

Angst voor geluiden

Mijn hond is bang voor vuurwerk en andere geluiden.

Oneetbare dingen eten

Denk aan ontlasting, plastic of andere dingen die hij onderweg vindt.

Niet alleen kunnen zijn

Mijn hond kan niet tegen alleen zijn. Wat nu?

Andere problemen

Ik loop tegen andere problemen aan met mijn hond.

Gedragstherapie voor honden

Zoek je een betrouwbare en ervaren hondengedragsdeskundige, ik kan je helpen.

Werkwijze

Na het invullen van het contactformulier neem ik contact met je op. Tijdens dit contact maken we een afspraak en zend ik je een vragenlijst toe. Eventueel kan ik je vragen om indien mogelijk een filmpje te maken. (LET OP! Alleen filmen als het veilig is) 

In het eerste consult wordt de vragenlijst gezamenlijk doorgenomen. Naar aanleiding hiervan kan ik je de eerste adviezen geven die je direct kunt toepassen. Daarna zal een behandelplan worden opgesteld en naar je worden gemaild. De adviezen betreffen altijd een samenwerking tussen eigenaar en hond; het trainen, begeleiding en ondersteuning. Na twee weken hebben we telefonisch overleg.

Afhankelijk van de situatie kan er een vervolgafspraak worden gepland waarin we met de beschreven adviezen verder kunnen gaan trainen.

Dierenasiel Beilen

Marion heeft door het volgen van beroepsgerichte opleidingen, lezingen, workshops, door het opzetten van een goedlopende hondenschool en het werken in ons dierenasiel heel veel kennis van hondengedrag opgedaan. In de jaren dat ze bij ons heeft gewerkt heeft ze menig asielhond getraind en het verblijf aangenamer gemaakt door leuke activiteiten met ze te ondernemen. Leren en spelen. Ook heeft ze veel asielhonden begeleid bij hun nieuwe eigenaar als deze tegen problemen aanliepen. Door ze vertrouwen te geven dat je met veel geduld ook een (oudere) asielhond nog iets kunt leren heeft ze er mede voor kunnen zorgen dat mensen de tijd namen om hun nieuwe hond te laten wennen aan de nieuwe situatie waardoor beide veel plezier de toekomst tegemoet gaan.

Lisanne

Onze pup kon met 17 weken nog niet langer dan een paar minuten alleen zijn. Marion heeft ons door middel van verschillende tips zeer goed geholpen. We zijn nu twee weken verder en kunnen haar makkelijk 45 minuten alleen laten. Marion geeft deskundig advies en denkt goed mee. Je merkt dat ze echt passie heeft voor haar beroep.

Jitty Vos

Marion heeft heel veel kennis van honden en dat hebben wij zelf mogen ervaren! Wij kwamen bij haar terecht omdat onze beagle bepaald gedrag vertoonde wat niet wenselijk was. We zien dan ook enorm veel verbetering! Ze denkt goed met je mee, ze is zeer toegankelijk (via app, telefoon en mail) en je kan altijd bij haar terecht met vragen. Door Marion ingeschakeld te hebben, hebben wij geleerd om gedrag van onze hond (en dat van anderen) te lezen en te herkennen en hier op een juiste manier mee om te gaan. Wij vonden het ontzettend leerzaam! Daarnaast is Marion recht door zee, ze wind er geen doekjes om en daar heb je gewoon het meeste aan als je wat wil leren. Je weet wat je aan haar hebt!

J Slot

Het eerste gesprek per telefoon liet Marion een positieve indruk bij mij achter. 2 x is Marion bij ons thuis geweest om onze 2 Jack Russels te observeren. Hierbij heeft zij mij een deskundig advies gegeven hoe om te gaan met het gedrag die wij als onprettig en niet acceptabel ervaren.
Haar adviezen zoveel als mogelijk is opgevolgd met een positief resultaat. Marion heeft bij ons haar deskundigheid en geduld en haar observatie vermogen laten zien en hier zijn wij bijzonder tevreden over.

Egbert Laagland

Marion weet waar ze het over heeft en heeft een goede klik met dieren. Marion communiceert eerlijk en duidelijk. Ze legt dingen goed en geduldig uit. Marion laat je ook anders kijken met betrekking tot het gedrag van je hond. Het belangrijkste is Nena heeft er wat aan en is blij met Marion.